Näiden sämpylöiden maun salaisuus on juuritaikinassa. Todella maukkaita.
Juuri:
½ litraa lämmintä vettä
(nokare ruistaikinan siementä)
1 pss kuivahiivaa
2dl ruisjauhoja
2dl vehnäjauhoja
3/4dl auringonkukansiemeniä
Sekoita aineet keskenään ja jätä huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi.
Lisää taikinaan:
1rkl fariinisokeria
2tl suolaa
½dl öljyä
8dl vehnäjauhoja
Alusta hyvin (mieluiten koneella). Anna taikinan levätä noin 30 min. Jaa taikina 16 osaan ja leivo sämpylöiksi. Kohota 60 min. Voit leikata sahanteräveitsellä viiltoja pintaan kohotuksen loppupuolella. Paisto 200 asteessa 12 min. kiertoilmalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.