Aika hyvä tästä kehitelmästä tuli. Halusin vähän tuhdimman ja tummemman leivän, jossa myös suutuntumaa....

 

1299826451_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

3dl lämmintä vettä

½dl ruisjauhoja

½dl ruisrouhetta

1pss kuivahiivaa (vähän vajaa riittää)

1tl suolaa

1½rkl öljyä

½rkl sokeria

5-6dl vehnäjauhoja

 

Alusta taikina hyvin. Anna levätä pöydällä n. 10 min. Taputtele taikina voideltuun vuokaan. Suojaa kelmulla. Anna kohota n. 30 min ja painele kevyesti (näin saat leipään kakulle sopivan, tiiviin rakenteen). Anna kohota vielä n. 30-45 min ja painele uudestaan ennen paistoa. Paista 200 asteessa n. 30 min. Kumoa leipä heti uunista ottamisen jälkeen.