Aika hyvä tästä kehitelmästä tuli. Halusin vähän tuhdimman ja tummemman leivän, jossa myös suutuntumaa....
3dl lämmintä vettä
½dl ruisjauhoja
½dl ruisrouhetta
1pss kuivahiivaa (vähän vajaa riittää)
1tl suolaa
1½rkl öljyä
½rkl sokeria
5-6dl vehnäjauhoja
Alusta taikina hyvin. Anna levätä pöydällä n. 10 min. Taputtele taikina voideltuun vuokaan. Suojaa kelmulla. Anna kohota n. 30 min ja painele kevyesti (näin saat leipään kakulle sopivan, tiiviin rakenteen). Anna kohota vielä n. 30-45 min ja painele uudestaan ennen paistoa. Paista 200 asteessa n. 30 min. Kumoa leipä heti uunista ottamisen jälkeen.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.