1237462079_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lasten kanssa tehtiin pipareita jouluksi 2008 tällä reseptillä. Aivan ihania, rapeita pipareita. Monesti sanotaan että piparkakkutaikinan tekeminen on vaivalloista. Minusta taikina tuli suht nopsaan. Annoin kylläkin maustua sen jääkaapissa useamman päivän, kun leipomissuunnitelmiin tuli muutos ja aikataulu venyi. Jokatapauksessa kaiken vaivan väärti. Enää en osta kaupan valmistaikinaa.

1,5 dl siirappia

2,5 dl sokeria

250 g voita

2 rkl piparkakkumaustetta (tosi kätevä muuten)

2 munaa

½ tl suolaa

2 tl soodaa

n. 8 dl vehnäjauhoja


Kiehauta siirappi, sokeri, rasva ja mausteet. Jäähdytä ja vatkaa vaahdoksi. Lisää edelleen vatkaten yksitellen munat ja jauhot (joihin olet lisännyt suolan ja soodan). Anna maustua kylmässä seuraavaan päivään. Kypsennys 175 astetta n. 7 min