Pitkästä aikaa tein kebablihaa, joten nyt sain sitten vimein ohjeen myös tänne. Ensimmäistä kertaa valmistin lihan leivinuunissa. Uunissa oli lämpöä vaadittavat 100 astetta, mutta paistoaikaa pidensin silti 40 min koska leivinuunissa on vähän kosteammat olosuhteet kun sähköuunissa. Paistoaika siis 4 h 40 min.

Pippuria laitoin tällä kertaa vähemmän, koska edellisellä kerralla oli miehen mielestä liian tulista Nolostunut

1239776474_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

2 kg naudan paistijauhelihaa

1/4 dl mustapippuria rouhittuna

1 dl aromisuolaa

Vaivaa taikinaa pöydällä vähintään 25 min. Puristele, painele ja mätki sen minkä jaksat. (Hyvä jumppa tulee samalla). Kääri liha tiukkaan foliopakettiin, laita pellille ja kypsennä. Jäähtyneestä lihasta saa helpommin leikattua ohutta siivua. Kohmeisesta lihasta saa terävällä juustohöylällä vuolemalla kaikista parhan lopputuloksen. Kun lihat vielä paistaa ennen tarjoilua pannulla vähän rapeiksi, niin aijai on herkkua. Tänään kebablihan syömme pitaleipien kanssa.