Sain alkuperäisen ohjeen jokin aika sitten äidiltäni ja tätä on muunneltu siitä tosi paljon. Alkuperäisessä reseptissä oli esimerkiksi valion maustettu ruokakerma, tässä käytin vuohenjuustoa ja tomaattisosetta saman maun aikaansaamiseksi. Tässä myös nesteen määrää lisätty, joten on mehukkaampaa kuin alkuperäisellä reseptillä tehty. Ja hyväähän se taas oli tämäkin eväs.

 

Tortillavuoka

6-8 kpl tortilloita

400 g jauhelihaa

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

½ kesäkurpitsa

1 tl suolaa

½ tl pippuria (valkopippuri ja mustapippuri)

1 rkl persiljaa kuivattuna

1 rkl soijakastiketta

1 rkl tomaattisosetta

1 prk tomaattimurskaa

½ dl punaviiniä (ei pakollinen)

1 dl vettä

½ pkt vuohenjuustoa (murusteltuna)

1 prk kermaa

3 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta

Paista kasarissa kevyesti jauheliha, sipulit ja kesäkurpitsa. Lisää muut raaka-aineet ja hauduta kastiketta n. 15 min. Lado pyöreään uunivuokaan vuorotellen kastiketta, tortillalevyjä ja juustoraastetta. Kypsennä uunissa 220 asteessa 30 min.