Tämä ohje uusimmassa yhteishyvässä. Pienin muutoksin tällä kertaa. Koristeluun ei ollut aikaaNolostunut

Kääretorttu

4 kananmunaa

1 dl sokeria

3/4 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

½ tl leivinjauhetta

Täyte

1 rs maustamatonta tuorejuustoa

3 dl raparperihilloketta

7 liivatetta

4 rkl maitoa

4 dl kuohukermaa

2 tl vaniljasokeria

 

Raparperihilloke

1.8 l raparperipaloja

1 dl vettä (laita vain ½ dl)

4 dl sokeria

 

Hilloke: Mittaa ainekset kattilaan ja keitä kypsäksi. Itse laitoin ohjeessa olevan määrän nestettä, mutta tuli melko löysää....

Valmista kääretorttupohja: Laita uuni kuumenemaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Paista 200 asteessa 7 min. VINKKI!Ripottele sokeria torttupohjalle ennen kumoamista. Laita leivinpaperipala päälle ja kumoa sanomalehteä apunakäyttäen (kuvassa). Tosi kätevä keino, jonka olen mummoltani lapsena oppinut Hymy

Täyte: Liota liivatteet. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto (tärkeää, jotta juusto ei jää kokkareiseksi) ja lisää hilloke. Kuumenna maito ja liota liivatteet siihen. Sekoita ohuena nauhana juusto-hillokeseokseen ja sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.

Vuoraa 2 l vetoinen kulho kelmulla ja lado pohjalle ja reunoille 1 cm kääretorttuviipaleita. Kaada täyte kulhoon ja suojaa kulho kelmulla. Hyydytä seuraavaan päivään. Koristele halutessasi kermavaahdolla ja mansikoilla.

Sokeria pinnalle

Kumoa sanomalehden avulla