Tämä ohje uusimmassa yhteishyvässä. Pienin muutoksin tällä kertaa. Koristeluun ei ollut aikaa
Kääretorttu
4 kananmunaa
1 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
3 dl raparperihilloketta
7 liivatetta
4 rkl maitoa
4 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
Raparperihilloke
1.8 l raparperipaloja
1 dl vettä (laita vain ½ dl)
4 dl sokeria
Hilloke: Mittaa ainekset kattilaan ja keitä kypsäksi. Itse laitoin ohjeessa olevan määrän nestettä, mutta tuli melko löysää....
Valmista kääretorttupohja: Laita uuni kuumenemaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Paista 200 asteessa 7 min. VINKKI!Ripottele sokeria torttupohjalle ennen kumoamista. Laita leivinpaperipala päälle ja kumoa sanomalehteä apunakäyttäen (kuvassa). Tosi kätevä keino, jonka olen mummoltani lapsena oppinut
Täyte: Liota liivatteet. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto (tärkeää, jotta juusto ei jää kokkareiseksi) ja lisää hilloke. Kuumenna maito ja liota liivatteet siihen. Sekoita ohuena nauhana juusto-hillokeseokseen ja sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.
Vuoraa 2 l vetoinen kulho kelmulla ja lado pohjalle ja reunoille 1 cm kääretorttuviipaleita. Kaada täyte kulhoon ja suojaa kulho kelmulla. Hyydytä seuraavaan päivään. Koristele halutessasi kermavaahdolla ja mansikoilla.
Sokeria pinnalle
Kumoa sanomalehden avulla
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.