Ensimmäinen laatujaan minun tekemänäni. Aikalailla suunnittelua ja vaivaa vaatinut projekti kaikenkaikkiaan. Opin paljon uutta: tekemään vaahtokarkkimassan, marsipaanista ruusuja ja kuvioita palapelitekniikalla, uutta pursotusta jne. Paljon on kuitenkin harjoiteltava, jotta pääsen itseäni tyydyttävään lopputulokseen. Kaikenkaikkiaan kuitenkin ihan ok kakku tuli, kun kunnolliset välineetkin puuttuu, heh (niitä täytyisi vissiin hankkia)Hymy.

Kiitos Kinuskikissalle blogissa olevista, mahtavista neuvoista ja Kakku Helmille idiksestä. Ullan Unelmasta puolestaan löytyi yksinkertainen ohje marsipaaniruusun tekoon.

♥♥PALJON ONNEA OMILLE KULTA-TYTÖILLENI 1-VUOTIS ja 10-VUOTISPÄIVÄNÄ ♥♥

1250583469_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1250580836_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1250581171_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1250581217_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja x 2

 

4 kananmunaa

2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus:

Vaniljamaito

 

Täyte:

500g kohmeisia mansikoita haarukalla tilsittynä

4 dl kermaa vaahdotettuna

1 prk rahkaa

1 dl vaniljakastikejauhetta

n.½ dl tomusokeria

+ 1 prk lemon curd tahnaa (jonka muuten olisin tehnyt itse, jos olisin tiennyt että se on sitruunakiisseliä, jota olen monesti valmistanut).

Lisää mansikat kermavaahtoon. Lisää vaniljakastikejauhe ja lopuksi rahka. Levitä kostutetulle pohjalle ensin sitruunatahnaa ja sitten mansikkatäytettä.

 

Kakun pinta: vaahtokarkkitaikinaa

Pursotus: flora vispiä, mitä liekkään tyllat, tähtitylla?

Ruusut: marsipaani ja mmf

Hello kitty: marsipaania (palapelitekniikalla)

Hello kittyn viikset ja silmät: käck patukasta

Nenä: suklaaraekarkki (ei ollut keltaista elintarvikeväriä marsipaanin värjäämiseen, enkä viitsinyt ostaa keltaista marsipaania pelkän nenuliinin vuoksi)

Koristeiden kiinnitys (paksu tomusokeri/vesiseos)= "pikeeri"?

Lisäksi ihan normikaupasta saatavia koristeita ja kimallegeeliä....Hymy

 

1250581067_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1250581115_img-d41d8cd98f00b204e9800998e