Teki kovasti mieli pitkästä aikaa intialaista ruokaa. Naanleipää en ollut aiemmin tehnytkään. Intialaiset pilkkovat salaatin hyvin pieneksi, aika hauska oli tämä salaatti. Maustoin sen suomalaisittain persiljalla
Intialainen salaatti
2 tomaattia
2 avomaan kurkkua
½sipuli
2rkl sitruunamehua
1/4tl suolaa
mustapippuria reilusti
½dl maapähkinöitä murskattuna
persiljasilppua
Naanleipä
5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
2tl sokeria
2tl leivinjauhetta
50g voita suolatettuna (½ taikinaan,½ valmiiden leipien voiteluun)
2dl maitoa
200g ruokajogurttia
Sekoita kuivat aineet. Sulata voi. Lisää ½ voista, maitoa ja jogurtti kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti. Lusikoi kahdelle pellille 2 kekoa kumpaankin ja taputtele jauhon kanssa n. 1 cm paksuisiksi, soikeiksi kakkaroiksi. Paista 250 asteisessa uunissa n. 10 min.
Indian rice
3dl basmatiriisiä (minulla oli jasminiriisiä)
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 rkl öljyä+1 rkl voita
3 kpl neilikoita
1 laakerinlehti
7 dl vettä
1tl suolaa
½dl rusinoita
½dl murskattuja suolapähkinöitä
Kuullota kattilassa sipulit ja lisää riisi, mausteet ja vesi. Kypsennä kannen alla hiljalleen, välillä sekoittaen. Lisää lopuksi rusinat ja pähkinät.
BroileriKorma
400g broilerin fileepihvejä paloiteltuna
öljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 vihreä paprika
3 rkl vihreää karritahnaa
pala tuoretta inkivääriä raasteena
1 prk kookosmaitoa
1 rkl soijakastiketta
1 tl sokeria
2 tl maizenaa
Paista broileripaloja hetki. Lisää sipulit ja paprikapalat ja kääntele muutama minuutti. Lisää mausteet ja kookosmaito. Suurusta kypsennyksen lopussa maizenalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.