Teki kovasti mieli pitkästä aikaa intialaista ruokaa. Naanleipää en ollut aiemmin tehnytkään. Intialaiset pilkkovat salaatin hyvin pieneksi, aika hauska oli tämä salaatti. Maustoin sen suomalaisittain persiljalla

Intialainen salaatti

2 tomaattia

2 avomaan kurkkua

½sipuli

2rkl sitruunamehua

1/4tl suolaa

mustapippuria reilusti

½dl  maapähkinöitä murskattuna

persiljasilppua

Naanleipä

5dl vehnäjauhoja

1tl suolaa

2tl sokeria

2tl leivinjauhetta

50g voita suolatettuna (½ taikinaan,½ valmiiden leipien voiteluun)

2dl maitoa

200g ruokajogurttia

Sekoita kuivat aineet. Sulata voi. Lisää ½ voista, maitoa ja jogurtti kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti. Lusikoi kahdelle pellille 2 kekoa kumpaankin ja taputtele jauhon kanssa n. 1 cm paksuisiksi, soikeiksi kakkaroiksi. Paista 250 asteisessa uunissa n. 10 min.

Indian rice

3dl basmatiriisiä (minulla oli jasminiriisiä)

1 sipuli hienonnettuna

1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

2 rkl öljyä+1 rkl voita

3 kpl neilikoita

1 laakerinlehti

7 dl vettä

1tl suolaa

½dl rusinoita

½dl murskattuja suolapähkinöitä

Kuullota kattilassa sipulit ja lisää riisi, mausteet ja vesi. Kypsennä kannen alla hiljalleen, välillä sekoittaen. Lisää lopuksi rusinat ja pähkinät.

BroileriKorma

400g broilerin fileepihvejä paloiteltuna

öljyä

1 sipuli hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 vihreä paprika

3 rkl vihreää karritahnaa

pala tuoretta inkivääriä raasteena

1 prk kookosmaitoa

1 rkl soijakastiketta

1 tl sokeria

2 tl maizenaa

Paista broileripaloja hetki. Lisää sipulit ja paprikapalat ja kääntele muutama minuutti. Lisää mausteet ja kookosmaito. Suurusta kypsennyksen lopussa maizenalla.