Nyt tuli sitten todistettua myös itselle, että leivinjauhe ei ole välttämätön kakkupohjaa valmistettaessa (aina jotenkin tullut varmisteltua sillä onnistumista). Oli nimittäin leivinjauhe päässyt loppumaan ja kakkupohja oli tehtävä. Tässä kakkupohjassa on vähän eri suhteet jauhojen osalta kuin tässä kakkupohjassa. Kakkuvuoan jauhotin mannaryynillä (äidiltä opittu kikka), koska korppujauhotkin olivat finito

4 huoneenlämpöistä kananmunaa

1½dl sokeria

1½dl vehnäjauhoja

½dl perunajauhoja

(margariinia vuoan voiteluun ja mannaryynejä jauhottamiseen)

 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele/jauhota kakkuvuoka. Yhdistä jauhot. Vaahdota munat ja sokeri (n.10 min). Lisää vaahtoon jauhot siivilän läpi. Nostele jauhot varovasti joukkoon. Paista 35 min.