Ihastuin Mantelin Kakuista löytyneeseen reseptiin. Muutin vain pinnan ainesosasuhteita. Seuraavalla kerralla valmistan ihan tavallisen kinuskin, koska se on kutakuinkin samanmakuinen kuin tämä kuorrute, mutta edullinen. Pinta jää tässä ihanan pehmoiseksi. Siksipä kannattaa malttaa pitää torttua jonkin aikaa jääkaapissa, jotta pinta jähmettyy riittävästi leikkausta varten.

5 munaa

4½dl sokeria

6½dl vehnäjauhoja

4tl leivinjauhetta

2 rkl vaniljasokeria

1½dl maitoa

250g margariinia

1 nougatpatukka

 

Kuorrute:

1 prk kuohukermaa

40 omarkarkkia

20 palaa pandan valkoista suklaata

 

Kuumenna uuni. Yhdistä kuivat aineet. Sulata margariini ja nougat kattilassa. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää vuorotellen maitoa, margariinia ja kuivia aineita. Sekoita varovasti käännellen. Paista 200 asteessa 25 min.

Mittaa kuorrutteen aineet kattilaan ja kiehuta n. 15 min miedolla lämmöllä. Kaada kuuma kuorrute jäähtyneen torttupohjan päälle, valellen vähitellen keskeltä reunoille päin.

Pikkuapulainen tärkeässä tehtävässä