Tämäkin piirakkaohje Makulehdestä 04/08. Pohja on tosi löysä, lusikalla levitettävä pellille, lopputulos hyvä. Alkuperäisessä ohjeessa olisi ollut selleriä, sen jätin kuitenkin tästä pois.

Pohja:

3dl kaurahiutaleita

2dl sämpyläjauhoja

1dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

3/4dl öljyä

3dl vettä

Täyte:

1 pkt pekonia

1 kesäkurpitsa

½ purjo

3 terttutomaattia

2 tl pitsamaustetta

1 tl suolaa

mustapippuria

1½dl kermaa

1½dl maitoa

2 munaa

2 dl juustoraastetta (edam ja emmental tässä)

Valmista täyte. Leikkaa saksilla pekoni ohuiksi suikaleiksi kylmälle pannulle. Suikaloi purjo. Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lohko tomaatit. Ruskista pekonit ja lisää pannulle kesäkurpitsat, purjo ja mausteet. Kääntele muutama minutti. Sekoita pohjan ainekset keskenään.

Sekoita munat, maito, kerma ja puolet juustoraasteesta. Paista pohjaa uunissa 225 asteessa 5 min. Levitä pohjan päälle täyte ja tomaattilohkot. Kaada kermaseos pinnalle ja ripottele päälle loput juustoraasteet. Jatka kypsentämistä vielä 30 min.