Tämäkin piirakkaohje Makulehdestä 04/08. Pohja on tosi löysä, lusikalla levitettävä pellille, lopputulos hyvä. Alkuperäisessä ohjeessa olisi ollut selleriä, sen jätin kuitenkin tästä pois.
Pohja:
3dl kaurahiutaleita
2dl sämpyläjauhoja
1dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3/4dl öljyä
3dl vettä
Täyte:
1 pkt pekonia
1 kesäkurpitsa
½ purjo
3 terttutomaattia
2 tl pitsamaustetta
1 tl suolaa
mustapippuria
1½dl kermaa
1½dl maitoa
2 munaa
2 dl juustoraastetta (edam ja emmental tässä)
Valmista täyte. Leikkaa saksilla pekoni ohuiksi suikaleiksi kylmälle pannulle. Suikaloi purjo. Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lohko tomaatit. Ruskista pekonit ja lisää pannulle kesäkurpitsat, purjo ja mausteet. Kääntele muutama minutti. Sekoita pohjan ainekset keskenään.
Sekoita munat, maito, kerma ja puolet juustoraasteesta. Paista pohjaa uunissa 225 asteessa 5 min. Levitä pohjan päälle täyte ja tomaattilohkot. Kaada kermaseos pinnalle ja ripottele päälle loput juustoraasteet. Jatka kypsentämistä vielä 30 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.