Tämän kakun ohje vaikutti mielenkiintoiselta. En ollut aiemmin käyttänyt halvaa ollenkaan, joten ohje meni kokeiluun. Ei ollut kuitenkaan ihan minun makuuni kokonaisuus, kuorrute kylläkin tosi herkullinen, samoin täyte, pohja vähän vaisu...
125g margariinia
2dl sokeria
2 kananmunaa
2½dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
1dl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
2dl omenahilloa
1dl kevytkermaa
Laita uuni päälle. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Mittaa kuivat aineet. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat voimakkaasti vatkaten. Lisää jauhot, kerma ja hillo. Kypsennä pohjaa n. 50 min. 175 asteessa. Jäähdytä pohja ja leikkaa kahtia.
Täyte:
1dl vispikermaa vaahdotettuna
100g kaakaohalvaa
100g rahkaa
Vaahdota kerma. Murustele halva joukkoon, lisää rahka. Levitä jäähtyneen pohjan päälle.
Kuorrutus:
13 dumlea
100g tummaa suklaata
½dl kevytkermaa
Sulata ainekset miedolla lämmöllä kattilassa, jäähdytä hieman ja kaada kakun päälle ja reunoille.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.