Tämän kakun ohje vaikutti mielenkiintoiselta. En ollut aiemmin käyttänyt halvaa ollenkaan, joten ohje meni kokeiluun. Ei ollut kuitenkaan ihan minun makuuni kokonaisuus, kuorrute kylläkin tosi herkullinen, samoin täyte, pohja vähän vaisu...

125g margariinia

2dl sokeria

2 kananmunaa

2½dl vehnäjauhoja

½dl perunajauhoja

1dl kaakaojauhetta

2tl vaniljasokeria

1tl leivinjauhetta

2dl omenahilloa

1dl kevytkermaa

Laita uuni päälle. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Mittaa kuivat aineet. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat voimakkaasti vatkaten. Lisää jauhot, kerma ja hillo. Kypsennä pohjaa n. 50 min. 175 asteessa. Jäähdytä pohja ja leikkaa kahtia.

 

Täyte:

1dl vispikermaa vaahdotettuna

100g kaakaohalvaa

100g rahkaa

Vaahdota kerma. Murustele halva joukkoon, lisää rahka. Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

 

Kuorrutus:

13 dumlea

100g tummaa suklaata

½dl kevytkermaa

Sulata ainekset miedolla lämmöllä kattilassa, jäähdytä hieman ja kaada kakun päälle ja reunoille.