Tämän kakun olen tehnyt pari vuotta sitten, muistui mieleeni  vanhoja valokuvia selatessani...aivan ihana ja hyvin muunneltavissa oleva perusohje.

Pohja:

200g hapankorppuja

1dl maitoa

100g voita

Täyte:

2tlk ranskankermaa (tai 1 prk ranskankermaa+1prk kermaviiliä)

7 liivatetta

½ sitruunan mehu

200g kylmäsavulohta

200g lämminsavulohta

½dl hienonnettua tilliä

½dl hienonnettua ruohosipulia tai punasipulia

mustapippuria

½ tl suolaa

4dl kuohukermaa

 

Hienonna hapankorput monitoimikoneessa ja lisää maito sekä sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla. Painele seos vuoan pohjalle tiiviisti. Liota liivatteet. Vatkaa kerma vaahdoksi. Hienonna kalat  (jätä osa kylmäsavulohesta koristeeksi). Hienonna myös sipuli ja yrtit. Purista sitruunasta mehu. Lisää liotetut liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Sekotia ranskankerma ja kermavaahto. lisää muut aineet joukkoon. Lisää viimeiseksi joukkoon liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Nosta tarjoiluvadille ja koristele haluamallasi tavalla (tässä kylmäsavulohta, kananmunahakkelusta, katkarapuja,tilliä ja sitruunaa).