Tämän kakun olen tehnyt pari vuotta sitten, muistui mieleeni vanhoja valokuvia selatessani...aivan ihana ja hyvin muunneltavissa oleva perusohje.
Pohja:
200g hapankorppuja
1dl maitoa
100g voita
Täyte:
2tlk ranskankermaa (tai 1 prk ranskankermaa+1prk kermaviiliä)
7 liivatetta
½ sitruunan mehu
200g kylmäsavulohta
200g lämminsavulohta
½dl hienonnettua tilliä
½dl hienonnettua ruohosipulia tai punasipulia
mustapippuria
½ tl suolaa
4dl kuohukermaa
Hienonna hapankorput monitoimikoneessa ja lisää maito sekä sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla. Painele seos vuoan pohjalle tiiviisti. Liota liivatteet. Vatkaa kerma vaahdoksi. Hienonna kalat (jätä osa kylmäsavulohesta koristeeksi). Hienonna myös sipuli ja yrtit. Purista sitruunasta mehu. Lisää liotetut liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Sekotia ranskankerma ja kermavaahto. lisää muut aineet joukkoon. Lisää viimeiseksi joukkoon liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Nosta tarjoiluvadille ja koristele haluamallasi tavalla (tässä kylmäsavulohta, kananmunahakkelusta, katkarapuja,tilliä ja sitruunaa).
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.