Yhteishyvän ohje. Hauska valmistustapa täytteellä. Harjoittelin tuota lehtityllan käyttöä, olisi tiheämmin täytynyt liikutella tyllaa, mutta seuraavalla kerralla tulee jo luultavasti siistimpää jälkeä. Suklaaperhosia tein ensimmöisen kerran, pienireikäinen tylla tässä työvälineenä. Kinuskissalla oli erittäin hyvät ohjeet tähän, sieltä myös kuvan mallia otettu. Kukkakoristeet ovat kaakaolla värjättyä sokerimassaa ja pursotukset flora vispiä kaakaolla värjättynä. Kaakao jämäköitti vaahdon kivasti. Kerma loppui kesken, joten en saanut pursotusten "liitoskohtaan" kukkia, jotka olin suunnitellut siihen.....

1255275570_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1255277361_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

4 munaa

1½dl sokeria

1dl perunajauhoja

1rkl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

2rkl kaakaojauhetta

Valmista kääretortun perusohjeella.

Täyte

200g tummaa suklaata

2dl kermaa

Laita kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan. Sulata pienellä lämmöllä. Laita seos puhtaaseen kulhoon ja laita pakastimeen 15 minuutiksi. Vaahdota jäähtynyt seos.

 

Perhonen lähempää

1255275657_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1255275696_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1255275885_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Perhosen kuva on piirretty mallista leivinpaperille. Käänsin paperin nurinpäin ennen suklaan laittoa. Toinen vaihtoehto on jättää alkuperäinen kuva leivinpaperin alle ja teipata alustaan kiinni. Muotoonsa perhosen saa pahvisella tuella, johon se kannattaa asetella melko vikkelästi, ettei ehdi jämähtää littanaksi....ennen kakun päälle laittamista kannattaa käyttää pakastimessa ja siirtää nopeasti lastaa apuna käyttäen kakun päälle. Koristeiden paikat kannaattaa suunnitella etukäteenregular_smile.gif

Suklaan sekaan laitoin tipan voita kiiltoa antamaan.