Yhteishyvän ohje. Hauska valmistustapa täytteellä. Harjoittelin tuota lehtityllan käyttöä, olisi tiheämmin täytynyt liikutella tyllaa, mutta seuraavalla kerralla tulee jo luultavasti siistimpää jälkeä. Suklaaperhosia tein ensimmöisen kerran, pienireikäinen tylla tässä työvälineenä. Kinuskissalla oli erittäin hyvät ohjeet tähän, sieltä myös kuvan mallia otettu. Kukkakoristeet ovat kaakaolla värjättyä sokerimassaa ja pursotukset flora vispiä kaakaolla värjättynä. Kaakao jämäköitti vaahdon kivasti. Kerma loppui kesken, joten en saanut pursotusten "liitoskohtaan" kukkia, jotka olin suunnitellut siihen.....
Pohja
4 munaa
1½dl sokeria
1dl perunajauhoja
1rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
Valmista kääretortun perusohjeella.
Täyte
200g tummaa suklaata
2dl kermaa
Laita kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan. Sulata pienellä lämmöllä. Laita seos puhtaaseen kulhoon ja laita pakastimeen 15 minuutiksi. Vaahdota jäähtynyt seos.
Perhonen lähempää
Perhosen kuva on piirretty mallista leivinpaperille. Käänsin paperin nurinpäin ennen suklaan laittoa. Toinen vaihtoehto on jättää alkuperäinen kuva leivinpaperin alle ja teipata alustaan kiinni. Muotoonsa perhosen saa pahvisella tuella, johon se kannattaa asetella melko vikkelästi, ettei ehdi jämähtää littanaksi....ennen kakun päälle laittamista kannattaa käyttää pakastimessa ja siirtää nopeasti lastaa apuna käyttäen kakun päälle. Koristeiden paikat kannaattaa suunnitella etukäteen
Suklaan sekaan laitoin tipan voita kiiltoa antamaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.