Tähän ruokaan tuli idea yhteishyvästä 03/08. Maustoin oman makumme mukaan.

Kypsennysastiana toimi irtopohjavuoka. (Meillä ei ole leipävuokaa, joka olisi tässä kätevä). Irtopohjavuoka kuitenkin osoittautui mainioksi astiaksi, siitä oli kätevä nostaa valmis mureke tarjoiluastiaan. Kuvaaminen on aivan onnetonta....

1259148136_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Mureketaikina:

700g jauhelihaa

3 vaaleaa leipäviipaletta murusteltuna

2 porkkanaa raastettuna

½kesäkurpitsaa raastettuna

1 valkosipulin kynsi murskattuna

2rkl ketsuppia

2rkl tomaattisosetta (pyre)

1tl paprikajauhetta

1½tl suolaa

1tl perunamaustetta

mustapippuria

2 munaa

 

Täyte:

½ kesäkurpitsa pitkinä, ohuina viipaleina (juustohöylällä saa hyvin)

1 sipuli viipaleina tai renkaina

öljyä pannulle

100g tuorejuustoa (laitoin pippuri)

½tl rakuunaa

ripaus suolaa

 

Päälle:

1 tomaatti viipaleina

2dl juustoraastetta

1259148182_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä kuvaa täytteestä ennen päällimmäisen jauhelihakerroksen lisäämistä.

 

Sekoita kaikki taikinan ainekset hyvin sekaisin. Kuullota täyteainekset pannulla puolikypsiksi ja lisää lopuksi tuorejuuto ja mausteet. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele pohjalle puolet mureketaikinasta. Laita täyte väliin ja lopuksi loppu taikina. Kypsennä 200 asteessa 25 min ja levitä vasta sitten pinnalle tomaatit ja juusto. Jatka kypsennystä vielä n. 30 min. Kaada varovasti ylimääräinen neste pois.Nosta tarjoiluastiaan. Tarjoa lisäksi esim. perunamuussia.