Tämä versio maistuu myös lapsille, jotka pitävät kovasti herkkupalojen kastamisesta juustopataan (ainakin meillä tämä on kohokohta päivälle). Valkoviini korvattu maidolla ja omenamehulla, kovin voimakkaan makuiset juustot korvattu miedommillla.

1258208868_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

100g sinileimaista emmentaljuustoa

100g kermajuustoa

200g koskenlaskijaa (voimakas)

1½dl omenamehua

1½dl täysmaitoa

1tl sitruunamehua

1rkl maitsenaa

1tl paprikajauhetta

1valkosipulin kynsi

ripaus mustapippuria

 

Kuumenna mehu ja maito kattilassa. Lisää joukkoon paloitellut ja raastetut juustot. Lisää mausteet. Halkaise valkosipulin kynsi ja hiero sillä fonduepadan sisäosa. Kaada tasaisesti sulanut juustoseos fonduepataan ja dippaile esim. lihapullia, nakkeja, mausteista makkaraa, vaaleaa leipää, viinirypäleitä, parsaa, kirsikkatomaatteja....