Tämä versio maistuu myös lapsille, jotka pitävät kovasti herkkupalojen kastamisesta juustopataan (ainakin meillä tämä on kohokohta päivälle). Valkoviini korvattu maidolla ja omenamehulla, kovin voimakkaan makuiset juustot korvattu miedommillla.
100g sinileimaista emmentaljuustoa
100g kermajuustoa
200g koskenlaskijaa (voimakas)
1½dl omenamehua
1½dl täysmaitoa
1tl sitruunamehua
1rkl maitsenaa
1tl paprikajauhetta
1valkosipulin kynsi
ripaus mustapippuria
Kuumenna mehu ja maito kattilassa. Lisää joukkoon paloitellut ja raastetut juustot. Lisää mausteet. Halkaise valkosipulin kynsi ja hiero sillä fonduepadan sisäosa. Kaada tasaisesti sulanut juustoseos fonduepataan ja dippaile esim. lihapullia, nakkeja, mausteista makkaraa, vaaleaa leipää, viinirypäleitä, parsaa, kirsikkatomaatteja....
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.