Kostean mehukas ja mausteinen kakku jouluksi.
Meillä ei oikein kukaan välitä ihan perinteisistä joulun taateli - ja hedelmäkakuista, joten kehittelin tällaisen kakun. Tein annoksen kaksinkertaisena, jolloin sain yhden normaalikokoisen ja kolme pientä kakkua. Tätä suosittelen lämpimästi
175g voita
2dl sokeria
2 munaa
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2rkl kaakaojauhetta
2tl kanelia
1tl kardemummaa
½tl inkivääriä
1dl kermaa
100g tummaa suklaata rouhittuna
Sekoita kuivat aineet keskenään (myös rouhittu suklaa). Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, sähkövatkaimella voimakkaasti sekoittaen. Lisää seokseen vuorotellen jauhoseosta ja kermaa. Jaa voideltuihin, jauhotettuihin vuokiin ja kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa n. tunti. Itse paistoin leivinuunissa 200 asteessa. Pienet kakut tarvitsevat lyhyemmän kypsennysajan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.