Kostean mehukas ja mausteinen kakku jouluksi.

Meillä ei oikein kukaan välitä ihan perinteisistä joulun taateli - ja hedelmäkakuista, joten kehittelin tällaisen kakun. Tein annoksen kaksinkertaisena, jolloin sain yhden normaalikokoisen ja kolme pientä kakkua. Tätä suosittelen lämpimästiNauru

1260551933_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

175g voita

2dl sokeria

2 munaa

2½dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

2rkl kaakaojauhetta

2tl kanelia

1tl kardemummaa

½tl inkivääriä

1dl kermaa

100g tummaa suklaata rouhittuna

Sekoita kuivat aineet keskenään (myös rouhittu suklaa). Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, sähkövatkaimella voimakkaasti sekoittaen. Lisää seokseen vuorotellen jauhoseosta ja kermaa. Jaa voideltuihin, jauhotettuihin vuokiin ja kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa n. tunti. Itse paistoin leivinuunissa 200 asteessa. Pienet kakut tarvitsevat lyhyemmän kypsennysajan.