Jotkut rakastaa, toiset vihaaNauru Minun joulupöydässäni tämä on ehdoton herkku, ollut pikku-tytöstä saakka. Isältä on resepti peritty, nykyään valmistan sillin myös hänelle ja äidilleni, veljen perheelle sekä muutamalle ystävälle.

Tämä ohje on näin ollen melko reilu, 6-8 prk silliä lisukkeineen. Liemen määrä tuntuu hurjalta, mutta sitä pitääkin olla reilusti, jotta sillit peittyvät kauttaaltaan.

1261378463_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

4 kokonaista rasvasilliä

5 porkkanaa

2 keltasipulia

1-2 punasipulia

kokonaisia maustepippureita

kokonaisia neilikoita

laakerinlehtiä

(valkopippureita, sinapinsiemeniä)

 

Liemi:

4.5dl etikkaa

4.5dl sokeria

6.5dl vettä

 

Aloita liemen valmistamisesta. Mittaa ainekset kattilaan ja kihauta niin, että sokeri on kokonaan sulanut. Jäähdytä liemi HYVIN (vaikka ulkona). Liemen täytyy olla täysin jäähtynyttä, jotta se pysyy kirkkaana ja kauniina. Kuori ja viipaloi sipulit ja porkkanat. Perkaa, fileoi ja paloittele sillit (muista poistaa myös nahka). Laita lasipurkkien pohjalle muutama maustepippuri, neilikka ja laakerinlehti. Lado purkkiin kerroksittain silliä, sipulia ja porkkanaa. Täytä lopuksi liemellä. Anna maustua jääkaapissa kolme-neljä vrk. Silli säilyy hyvänä noin kaksi viikkoa.