Namskis, tämä on minun herkkuani ja tätä nykyä myös muun perheenHymy Kannattaa valmistaa kerralla enemmän sillä se vie jonkin verran enemmän aikaa kuin perus arkiruuat. En sanoisi, että ovat kuitenkaan sen työläämpiä....

1266334146_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvitset:

 

1 ison valkokaalin

vettä keittämiseen (noin 2 litraa)

1-2 tl suolaa

 

Täyte:

3/4dl puuroriisiä

400g jauhelihaa

1 sipuli

2 tl suolaa

valkopippuri, mustapippuria, maustepippuria

3dl hienonnettuja kaalin lehtiä

keitinlientä

 

Päälle siirappia ja voinokareita

Haudutusliemi 3-4dl keitinlientä

 

Valitse suuri kattila. Koverra kaalista reilusti kantaa pois. Keitä kaalia suolalla maustetussa vedessä kannen alla ja irrottele kaalinlehtiä sitä mukaa kun ne kypsyvät (irtoavat helposti). Jatka, kunnes sinulla on noin 20 kpl lehtiä.Ohenna kantoja terävällä veitsellä käärimisen helpottamiseksi.

Nosta loppu kaali pois kattilasta ja kypsennä liemessä täytteeseen tuleva riisi. Hienonna sipuli. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Lisää keitinlientä sen verran, että saat pehmeän, löysähkön täytteen.

Laita n. kaksi ruokalusikallista täytettä kullekkin kaalinlehdelle. Käännä alareuna täytteen päälle. Käännä sitten lehden sivut keskustaa kohti ja kääri paketti kiinni. Lado kääryleet uunivuokaan, valele reilusti siirappia pinnalle sekä voinokareet. Kaada vuokaan lopuksi haudutuslientä ja kypsennä kääryleitä ensin 225 asteessa, jotta saavat kauniin värin ja jatka sitten kypsentämistä 175 asteessa noin 1½h.