Namskis, tämä on minun herkkuani ja tätä nykyä myös muun perheen Kannattaa valmistaa kerralla enemmän sillä se vie jonkin verran enemmän aikaa kuin perus arkiruuat. En sanoisi, että ovat kuitenkaan sen työläämpiä....
Tarvitset:
1 ison valkokaalin
vettä keittämiseen (noin 2 litraa)
1-2 tl suolaa
Täyte:
3/4dl puuroriisiä
400g jauhelihaa
1 sipuli
2 tl suolaa
valkopippuri, mustapippuria, maustepippuria
3dl hienonnettuja kaalin lehtiä
keitinlientä
Päälle siirappia ja voinokareita
Haudutusliemi 3-4dl keitinlientä
Valitse suuri kattila. Koverra kaalista reilusti kantaa pois. Keitä kaalia suolalla maustetussa vedessä kannen alla ja irrottele kaalinlehtiä sitä mukaa kun ne kypsyvät (irtoavat helposti). Jatka, kunnes sinulla on noin 20 kpl lehtiä.Ohenna kantoja terävällä veitsellä käärimisen helpottamiseksi.
Nosta loppu kaali pois kattilasta ja kypsennä liemessä täytteeseen tuleva riisi. Hienonna sipuli. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Lisää keitinlientä sen verran, että saat pehmeän, löysähkön täytteen.
Laita n. kaksi ruokalusikallista täytettä kullekkin kaalinlehdelle. Käännä alareuna täytteen päälle. Käännä sitten lehden sivut keskustaa kohti ja kääri paketti kiinni. Lado kääryleet uunivuokaan, valele reilusti siirappia pinnalle sekä voinokareet. Kaada vuokaan lopuksi haudutuslientä ja kypsennä kääryleitä ensin 225 asteessa, jotta saavat kauniin värin ja jatka sitten kypsentämistä 175 asteessa noin 1½h.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.