Tällä ohjeella olen valmistanut tämän, aina yhtä suositun herkun jo vuosia. Vain kuorrutte on muuttunut matkan varrella. En niin välitä perinteisestä mokkapalojen tomusokerikuorrutteesta, joten olen kehitellyt suklaisemman version.
Eilen illalla teki mieli leipoa jotain ja mies toivoi pitkästä aikaa mokkapaloja. Siispä tämäkin resepti tänne
4-5 kananmunaa
4dl sokeria
6½dl vehnäjauhoja
2½tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
4rkl tummaa kaakaojauhetta
200g margariinia
2dl maitoa
Kuorrutus:
250g suklaata (tummaa suklaata ja maitosuklaata)
3/4dl kermaa
½dl vahvaa kahvia
liraus vanilja-aromia
Vaahdota munat ja sokeri (10 min). Sulata rasva ja sekoita maidon kanssa. Lisää vaahtoon ensin maito-rasvaseos ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 200 asteessa 20 min.
Valmista kuorrute. Laita ainekset kattilaan (ei vanilja-aromia) ja sulattele miedolla lämmöllä. Jäähdytä seos, jotta sakenee jonkin verran. Mausta vanilja-aromilla. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.