Tällä ohjeella olen valmistanut tämän, aina yhtä suositun herkun jo vuosia.  Vain kuorrutte on muuttunut matkan varrella. En niin välitä perinteisestä mokkapalojen tomusokerikuorrutteesta, joten olen kehitellyt suklaisemman version.Nauru

Eilen illalla teki mieli leipoa jotain ja mies toivoi pitkästä aikaa mokkapaloja. Siispä tämäkin resepti tänneHymy

1267253125_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

4-5 kananmunaa

4dl sokeria

6½dl vehnäjauhoja

2½tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

4rkl tummaa kaakaojauhetta

200g margariinia

2dl maitoa

 

Kuorrutus:

250g suklaata (tummaa suklaata ja maitosuklaata)

3/4dl kermaa

½dl vahvaa kahvia

liraus vanilja-aromia

 

Vaahdota munat ja sokeri (10 min). Sulata rasva ja sekoita maidon kanssa. Lisää vaahtoon ensin maito-rasvaseos ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 200 asteessa 20 min.

Valmista kuorrute. Laita ainekset kattilaan (ei vanilja-aromia) ja sulattele miedolla lämmöllä. Jäähdytä seos, jotta sakenee jonkin verran. Mausta vanilja-aromilla. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.