Pojan 6-vee juhliin valmistin tällaisen kakun. Minulle erikoinen, liekkö miten tuttu muille? Sisältö aikuiseen makuun luultavasti enempi, koristeet varmaan lasten mieleen. Tekaisin aamulla hetken päähänpistosta nuo hämikset (sen ovat nököisetkin juu). Illalla aloin tekemään "hieman" toisenlaista koristusta valkosuklaasta, mutta eipä siitä sitten sen enempää, hehNauru

 

Seuraava hankinta on EHDOTTOMASTI jonkin sortin helmiäissuihke, ei oikein noilla kimalletomuilla saa siistä jälkeä tällaisen pinnan viimeistelyyn....

1270111580_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohja:

175g voita

2dl sokeria

3 munaa

3dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

2 appelsiinin raastettu kuori

 

Kostutusliemi:

½ dl appelsiinimehua

1rkl sitruunamehua

3rkl limoncello sitruslikööriä

1dl sokeria

 

Kuorrutus:

200g maitosuklaata

1dl vispikermaa

15g voita

 

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkasti vatkatan. Sekoita joukkoon keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin 45-50 min. Töki cocktailtikulla kypsän kakun pintaan reikiä ja valele kostutusliemellä kauttaaltaan. ANNA JÄÄHTYÄ VUUASSA. Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.

Sulata suklaa kerman kanssa miedolla lämmöllä ja lisää lopuksi voi. Anna jähmettyä hitusen, ennen kakun päälle laittamista.

1270111639_img-d41d8cd98f00b204e9800998e