Kaupan hyllyltä hyppäsi kärryyn erilaisia siemeniä, leseitä ja rouheita. Niillä nyt sitten vähän vaihtelua kotona leivottuun leipään. Ensimmäisenä halusin kokeilla pellavansiemenrouhetta.
Juuritaikina:
1l haaleaa vettä
3dl ruisjauhoja
3dl hiivaleipäjauhoja
1dl pellavansiemenrouhetta
1dl vehnäleseitä
1pss kuivahiivaa
Sekoita ainekset ja jätä huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi. Kun seos kuplii kunnolla, lisää:
2rkl fariinisokeria
4tl suolaa
1dl öljyä
n. 15dl vehnäjauhoja
Alusta huolella. Anna taikinan levätä n. 30min. Kohota 60 min. Sämpylä paisto 210 astetta 12 min. Leipä paisto 200 astetta noin 25 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.