Kaupan hyllyltä hyppäsi kärryyn erilaisia siemeniä, leseitä ja rouheita. Niillä nyt sitten vähän vaihtelua kotona leivottuun leipään. Ensimmäisenä halusin kokeilla pellavansiemenrouhetta.

1283246294_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Juuritaikina:

1l haaleaa vettä

3dl ruisjauhoja

3dl hiivaleipäjauhoja

1dl pellavansiemenrouhetta

1dl vehnäleseitä

1pss kuivahiivaa

 

Sekoita ainekset ja jätä huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi. Kun seos kuplii kunnolla, lisää:

 

2rkl fariinisokeria

4tl suolaa

1dl öljyä

n. 15dl vehnäjauhoja

 

Alusta huolella. Anna taikinan levätä n. 30min. Kohota 60 min. Sämpylä paisto 210 astetta 12 min. Leipä paisto 200 astetta noin 25 min.