Näiden sämpylöiden maun salaisuus on juuritaikinassa. Todella maukkaita.

1282886608_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Juuri:

½ litraa lämmintä vettä

(nokare ruistaikinan siementä)

1 pss kuivahiivaa

2dl ruisjauhoja

2dl vehnäjauhoja

3/4dl auringonkukansiemeniä

 

Sekoita aineet keskenään ja jätä huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi.

 

Lisää taikinaan:

1rkl fariinisokeria

2tl suolaa

½dl öljyä

8dl vehnäjauhoja

 

Alusta hyvin (mieluiten koneella). Anna taikinan levätä noin 30 min. Jaa taikina 16 osaan ja leivo sämpylöiksi. Kohota 60 min. Voit leikata sahanteräveitsellä viiltoja pintaan kohotuksen loppupuolella. Paisto 200 asteessa 12 min. kiertoilmalla.