Kermaruusun tex mex-piiras nosti veden kielelle, joten päätin valmistaa saman tyylisen piirakan muutamin muutoksin.

1299825559_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

4dl vehnäjauhoja

1dl vehnärouhetta

1dl juustoraastetta

1tl leivinjauhetta

½tl suolaa

150g margariinia

1dl vettä

 

Täyte:

400g jauhelihaa

3tl tacomaustetta

1tl valkosipulimurskaa

1rkl tomaattisosetta

100g vuohenjuustoa

5 jalapenoviipaletta silputtuna

1 punasipuli

2dl ruokakermaa

1½dl juustoraastetta

50g tortillasipsejä rouheena

 

Valmista pohja nyppimällä ainekset sekaisin ja taputtele voideltuun piirakkavuokaan. Siirrä jääkaappiin odottamaan täytteen valmistamisen ajaksi. Ruskista jauheliha. Lisää ruskistamisen loppuvaiheessa sipuliviipaleet, mausteet, vuohenjuusto ja ruokakerma. Kaada täyte pohjan päälle, lisää tortillasipsirouhe ja lopuksi juustoraaste. Kypsennä 200 asteessa n. 30 min.