Kuopuksen ristiäisiin kokeilin tämän prinsessakakun. Olisikohan ihanalkuperäinen ohje maku-lehden arkistosta?? Jokatapauksessa ihana kakku, täyte on upea. Olenkin moneen ihan perinteiseen täyskäriin käyttänyt tätä täytettä.
Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
Täyte:
1 liivatelehti
2½ dl maitoa
1 ½ rkl maizenaa
1 ½ rkl sokeria
2 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
2 dl vaahdotettua kermaa
1 dl vadelmahilloa
3 dl pakastevadelmia
2 dl kermaa vaahdotettuna
500 g Marsipaania
tomusokeria
Tee sokerikakkupohja. Täytteeseen liota liivate. Sekoita kattilassa maito, maizena, sokeri ja keltuaiset. Kuumenna kunnes sakenee. Lisää liivate. Jäähdytä. Vatkaa rakenne rikki.Lisää kermavaahto ja vaniljasokeri.
Marsipaani on vähän uudempi tuttavuus minulle, joten tässä ohje sen käsittelyyn: Notkista marsipaania pöydällä vaivaten. Kauli ohueksi levyksi. Tämä kävi kuntoilusta., tuli aivan hiki Täytin kakun ihan normaaliin tapaan: Ensin hillo, sitten marjat ja päälle kiisseli (kahteen väliin). Päällimmäiseksi kumpu kermavaahtoa. Marsipaanilevyn sai helposti nostettua kakun päälle kaulimen avulla. Muista että teet riittävän ison kakkaran (mittaa kakun halkaisia ja lisää ainakin 15 cm tähän mittaan, niin saat marsipaanilevyn halkaisijan).
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.