Tässä ihana moussaka. Perinteisessä reseptissä on lisäksi kesäkurpitsaa, mutta sitä ei nyt ollut, joten tässä tälläinen versio, jossa vastaavasti enemmän perunaa.
400g paistijauhelihaa
1 munakoiso
12 keskikokoista perunaa
1 prk tomaattimurskaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl kuivattua persiljaa
1 tl pitsamaustetta
2 tl suolaa
2 tl sokeria
mustapippuria
1 rkl balsamicoa
1 rkl soijakastiketta
2 dl punaviiniä
½ dl vettä
Valkokastike:
1 litra maitoa
8 rkl vehnäjauhoja
3 munaa
1 tl suolaa
valkopippuria
1/4 tl muskottia
Kaada kattilaan 1/3 maidosta. Sekoita jauhot vähitellen ja vispilän avulla maidon joukkoon. Lisää loput maidosta. Kiehauta kunnes sakenee ja mausta. Ota pois hellalta ja sekoita munat joukkoon voimakkaasti hämmentäen.
Itketä munakoisoviipaleet (ripottele suolaa pinnalle, jätä tunniksi, kuivaa talouspaperilla). Paloittele munakoisoviipaleet. Ruskista munakoisot, jauheliha ja sipulit. Lisää mausteet, tomaattimurska, vesi ja punaviini. Hauduta ½ tuntia.
Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaa ja jauhelihaseosta. Kaada päällimmäiseksi vuokaan valkokastike. Kypsennä n. 200 asteessa 1 ½ h.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.