Tälläisiä herkkuja tehtiin lauantaille kun teki mieli Italialaista ruokaa. Pastaa tein ensimmäistä kertaa itse ja yllätyin helppoudesta. Pastakoneen unohdin hakea äidiltä lainaksi, mutta leipäkoneppa tekikin sen verran hyvän taikinan, että kaulin ajoi lähes saman asian. Tosi hyviä tuli. Pirkasta täyte sovellettuna, pastataikina oma sovellus.
Vuohenjuusto-sitruunaraviolit
Taikina:
7 dl durumvehnäjauhoja
1 tl suolaa
4 munaa
60 ml vettä
3 tl oliiviöljyä
Mittaa ainekset leipäkoneen kulhoon ja valitse pastaohjelma.
Täyte:
1 pkt vuohenmaitojuustoa
½ ruukkua rucolaa
2 tl sitruunan kuorta raastettuna
suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun parmesaania, rucolaa ja oliiviöljyä
Focaccia-leipä
3½ dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä
pinnalle:
1 dl oliiveja
oliiviöljyä
rismariinia
merisuolaa
Taikinan teetin leipäkoneella, taputtelin pellille leivinpaperin päälle, painelin pintaa oliivit ja mausteet ja kohotin. Paisto 220 asteessa n. 20 min. Herkullista.
Kermainen valkoviini-risotto ja Sinappibroileri
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
3 ½ dl risottoriisiä
5 dl kanalientä
3 dl valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
1 dl kermaa
1 sitruuna
100 g voita
1 ½ dl parmesaaniraastetta
½ dl basilikaa silputtuna
Kuullota sipulit ja riisi kattilassa öljyssä. Lisää kanalientä ja valkoviiniä koko ajan sekoittaen ja imeytä neste riisin joukkoon. Lisää lientä valmistuksen aikana useita kertoja. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää voi, kerma, parmesaani ja basilika. Tarkoitus on saada melko löysä, puuromainen seos aikaiseksi, joten nestettä voi mennä enempikin kuin ohjeessa riippuen lieden lämpötilasta, kypsyysasteesta jne. Riisi saa hieman tuntua hampaissa. Meidän risiotto ehti vähän liian paksuksi/kuivaksi, kun lasten kanssa meni alkuruokaa syödessä :)
Sinappibroileri
5 maustamatonta kanfilettä
suolaa
pippuria
2 rkl sitruunamehua
5 tl dijon-sinappia
2 rkloliiviöljyä
2 dl korppujauhoja leivittämiseen
Mausta fileet sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Suolaa ja pippuroi. Levitä jokaiselle fileelle dijon-sinappia (tavallinen sinappi EI KÄY). Pyörittele korppujauhossa. Paista voi- oliiviöljyseoksessa kauniin ruskeiksi.
Jälkkäri Tiramisun tapaan
Tästä tuli tosi hyvä vaikka olikin mutkia matkassa. Huomasin vasta kananmunat eroteltuani että mascarpone- juustoa oli liian vähän. Laitoin silti kaikki raaka-aineet, jotka olin varannut ja tuli kyllä tosi hyvä ja kuohkea jälkkäri. En ole koskaan syönyt tiramisua, joten vaikea sanoa oliko tämä sellainen kuin sen kuuluikin olla. Jokatapauksessa se oli piste iin päällä tässä menussa, lapsetkin tykkäsivät. Ei ollut liian makea. En raaskinut ostaa oikeita tiramisukeksejä, eikä ollut aikaa tehdä niitä, joten digestivekeksit, joita sattui olemaan kaapissa, ajoivat asiansa paremmin kuin hyvin.
n.20 digestivekeksiä
2 dl vahvaa kahvia maustettuna 3 tl sokeria
loraus konjakkia
4 valkuaista vaahdotettuna
4 keltuaista+1.25 dl sokeria vaahdotettuna
250g mascarponea
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa. Sekoita jälkimmäiseen vaahtoon juusto ja vaniljasokeri ja nostele valkuaisvaahto varovasti sekaan. Kostuta keksit kahvilla, jonka olet maustanut konjakilla ja nosta annosmaljojen pohjalle. Lusikoi vaahtoa päälle. Laita toinen keksikerros jne. Tästä annoksesta riittää vähintää 8 jälkiruokakulhoon. Laita jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Sirottele päälle tummaa kaakaota siivilän läpi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.