Tälläisiä herkkuja tehtiin lauantaille kun teki mieli Italialaista ruokaa. Pastaa tein ensimmäistä kertaa itse ja yllätyin helppoudesta. Pastakoneen unohdin hakea äidiltä lainaksi, mutta leipäkoneppa tekikin sen verran hyvän taikinan, että kaulin ajoi lähes saman asian. Tosi hyviä tuli. Pirkasta täyte sovellettuna, pastataikina oma sovellus.

Vuohenjuusto-sitruunaraviolit

Taikina:

7 dl durumvehnäjauhoja

1 tl suolaa

4 munaa

60 ml vettä

3 tl oliiviöljyä

 

Mittaa ainekset leipäkoneen kulhoon ja valitse pastaohjelma.

 

Täyte:

1 pkt vuohenmaitojuustoa

½ ruukkua rucolaa

2 tl sitruunan kuorta raastettuna

suolaa ja mustapippuria

 

Tarjoiluun parmesaania, rucolaa ja oliiviöljyä

 

Focaccia-leipä

 

3½ dl vettä

25 g hiivaa

1 tl suolaa

7 dl vehnäjauhoja

½ dl oliiviöljyä

 

pinnalle:

1 dl oliiveja

oliiviöljyä

rismariinia

merisuolaa

 

Taikinan teetin leipäkoneella, taputtelin pellille leivinpaperin päälle, painelin pintaa oliivit ja mausteet ja kohotin. Paisto 220 asteessa n. 20 min. Herkullista.

 

Kermainen valkoviini-risotto ja Sinappibroileri


1 sipuli

4 valkosipulin kynttä

3 ½ dl risottoriisiä

5 dl kanalientä

3 dl valkoviiniä

suolaa

mustapippuria

1 dl kermaa

1 sitruuna

100 g voita

1 ½ dl parmesaaniraastetta

½ dl basilikaa silputtuna

 

Kuullota sipulit ja riisi kattilassa öljyssä. Lisää kanalientä ja valkoviiniä koko ajan  sekoittaen ja imeytä neste riisin joukkoon. Lisää lientä valmistuksen aikana useita kertoja. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää voi, kerma, parmesaani ja basilika. Tarkoitus on saada melko löysä, puuromainen seos aikaiseksi, joten nestettä voi mennä enempikin kuin ohjeessa riippuen lieden lämpötilasta, kypsyysasteesta jne. Riisi saa hieman tuntua hampaissa. Meidän risiotto ehti vähän liian paksuksi/kuivaksi, kun lasten kanssa meni alkuruokaa syödessä :)

 

Sinappibroileri

 

5 maustamatonta kanfilettä

suolaa

pippuria

2 rkl sitruunamehua

5 tl dijon-sinappia

2 rkloliiviöljyä

2 dl korppujauhoja leivittämiseen

 

Mausta fileet sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Suolaa ja pippuroi. Levitä jokaiselle fileelle dijon-sinappia (tavallinen sinappi EI KÄY). Pyörittele korppujauhossa. Paista voi- oliiviöljyseoksessa kauniin ruskeiksi.

 

Jälkkäri Tiramisun tapaan

Tästä tuli tosi hyvä vaikka olikin mutkia matkassa. Huomasin vasta kananmunat eroteltuani että mascarpone- juustoa oli liian vähän. Laitoin silti kaikki raaka-aineet, jotka olin varannut ja tuli kyllä tosi hyvä ja kuohkea jälkkäri. En ole koskaan syönyt tiramisua, joten vaikea sanoa oliko tämä sellainen kuin sen kuuluikin olla. Jokatapauksessa se oli piste iin päällä tässä menussa, lapsetkin tykkäsivät. Ei ollut liian makea. En raaskinut ostaa oikeita tiramisukeksejä, eikä ollut aikaa tehdä niitä, joten digestivekeksit, joita sattui olemaan kaapissa, ajoivat asiansa paremmin kuin hyvin.

n.20 digestivekeksiä

2 dl vahvaa kahvia maustettuna 3 tl sokeria

loraus konjakkia

4 valkuaista vaahdotettuna

4 keltuaista+1.25 dl sokeria vaahdotettuna

250g mascarponea

1 tl vaniljasokeria

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa. Sekoita jälkimmäiseen vaahtoon juusto ja vaniljasokeri ja nostele valkuaisvaahto varovasti sekaan. Kostuta keksit kahvilla, jonka olet maustanut konjakilla ja nosta annosmaljojen pohjalle. Lusikoi vaahtoa päälle. Laita toinen keksikerros jne. Tästä annoksesta riittää vähintää 8 jälkiruokakulhoon. Laita jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Sirottele päälle tummaa kaakaota siivilän läpi.