Tämä suussasulava suklaakakku on  muunneltu versio fazerin pienestä vihkosesta (fazer-kieli). Kostutusta esimerkiksi vaati puolet enemmän, mitä ohjeessa oli.

 

Pohja:

200g voita

2 dl sokeria

3 munaa

3/4 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

100 g taloussuklaata

 

Kostutukseen 2 dl omenamehua

 

Täytteet:

Valkosuklaamousse:

100 g valkoista suklaata

1 dl vispikermaa

 

Suklaamousse:

100 g maitosuklaata

1 dl vispikermaa

 

Kuorrute:

150 g taloussuklaata

150g maitosuklaata

2 dl kuohukermaa

30 g voita

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Lisää maito ja kuivat aineet vuorotellen. Lisää lopuksi rouhittu suklaa. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa kakkuvuoassa 175 asteessa 60 min.

Valmista täytteet. Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja yhdiostä suklaan kanssa.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta osat. Täytä. Anna maustua seuraavaan päivään.

Valmista kuorrute. Kiehauta kerma ja sulata siihen suklaa. Lisää voi ja JÄÄHDYTÄ jääkaapissa. Kuorrutteen täytyy kunnolla jähmettyä, jotta se pysyy kakun pinnalla levittämisen jälkeen. Siivilöi lopuksi kakun pinnalle kaakaojauhetta. Koristeet on tehty taloussuklaasta.