Tämä suussasulava suklaakakku on muunneltu versio fazerin pienestä vihkosesta (fazer-kieli). Kostutusta esimerkiksi vaati puolet enemmän, mitä ohjeessa oli.
Pohja:
200g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3/4 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g taloussuklaata
Kostutukseen 2 dl omenamehua
Täytteet:
Valkosuklaamousse:
100 g valkoista suklaata
1 dl vispikermaa
Suklaamousse:
100 g maitosuklaata
1 dl vispikermaa
Kuorrute:
150 g taloussuklaata
150g maitosuklaata
2 dl kuohukermaa
30 g voita
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Lisää maito ja kuivat aineet vuorotellen. Lisää lopuksi rouhittu suklaa. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa kakkuvuoassa 175 asteessa 60 min.
Valmista täytteet. Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja yhdiostä suklaan kanssa.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta osat. Täytä. Anna maustua seuraavaan päivään.
Valmista kuorrute. Kiehauta kerma ja sulata siihen suklaa. Lisää voi ja JÄÄHDYTÄ jääkaapissa. Kuorrutteen täytyy kunnolla jähmettyä, jotta se pysyy kakun pinnalla levittämisen jälkeen. Siivilöi lopuksi kakun pinnalle kaakaojauhetta. Koristeet on tehty taloussuklaasta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.