Tein tällä kertaa pienemmän annoksen kun viime vuonna. Muistelin että mulla ei edelleenkään ole riittävän isoa astiaa, viimeksi läräsin niiden simojen kanssa - no joo, ette halua ees tietää. No, sankohan mulla nyt olis ollu, mutta koska on sama pää kesät talvet, unohdin sen lahjakkaasti...Jokatapauksessa tämä on meidän perheelle passeli annos, pari litraa taisi mennä viimekin vuonnakin isommasta annoksesta viemäriin. Kuivahiiva kokeilussa ensimmäisen kerran. Se kannattaa lisätä vähän lämpimämpään nesteeseen kuin tuorehiiva.Sitruunoista osan laitoin renkaina mukaan, pitäisi tulla vähän voimakkaampi maku. Sitruunan kuorta voi laittaa myös mukaan, mutta valkoinen osa on hyvä ottaa välistä pois, koska se antaa kitkerän maun.
5 l vettä
½ kg fariinisokeria
1½ dl sokeria
2 sitruunaa
1/4 tl kuivahiivaa
Kuumenna kaksi litraa vettä kiehuvaksi. Lisää sokerit. Kuori toinen sitruuna ja viipaloi se. Purista toisesta sitruunasta mehu. Lisää vesi-sokeriliemeen loppu vesi (3 l), sitruunat ja sitruunamehu. Lisää lopuksi hiiva haaleaan (n. 42 astetta) seokseen. Peitä astia ja jätä huoneenlämpöön n. kahdeksi vuorokaudeksi. Pullotettaessa lisää pullojen pohjalle rusinoita ja tl sokeria. Huoneenlämmössä sima valmistuu pullottamisen jälkeen kolmessa päivässä, viileässä sima on valmista viikossa.
Tässä sima vuorokauden kuluttua valmistamisesta (hyvin on alkanut käydä, joten illalla pullotan).
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.