Näihin sain kutinan Ewelyniltä. En kuitenkaan itse tykkää mokkapalojen tomusokerikuorrutteesta, joten tein suklaakakun päällisen näihin. Muuten ohje kutakuinkin sama. Oikein hyviä olivat.
Pohjan taikina oli aika löysä ja epäilinkin että jokin virhe saattaa olla ohjeessa, mutta hyvin se kuitenkin lopulta toimi. Hyvä, kostea pohja tuli.
Pohja
200g voita
3 munaa
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kahvia (jäähdytä)
Sulata ja jäähdytä rasva. Valmista kahvi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vuorotellen muna-sokerivaahtoon sulatettu voi, kahvi ja kuivat aineet. Paista pohjaa 200 asteessa noin 25 min.
Täyte
2 dl kermaa vaahdotettuna
2 pss Blå Bandin cappuccinomousseaineksia (vaahdota 1 dl:aan maitoa)
2 rkl tomusokeria
4 liivatetta
tilkka kahvia
Liota liivatteet. Vaahdota kerma. Valmista mousse. Kuumenna kahvi ja liuota siihen liivatteet. Lisää liivatteet moussen sekaan. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti nostellen.
Jaa pohja kahtia ja kostuta kevyesti (½dl) sokeroidulla kahvilla. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta toinen pohja päälle.
Päällinen
75g tummaa suklaata
75g maitosuklaata
1 dl kermaa
15g voita
Laita ainekset kattilaan ja sulata PIENELLEÄ lämmöllä lusikalla sekoitellen. Lisää voi. Jäähdytä KUNNOLLA niin että on vähän jähmettynyt (helpottaa levittämistä, ei valu minne sattuu).
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.