Näihin sain kutinan Ewelyniltä. En kuitenkaan itse tykkää mokkapalojen tomusokerikuorrutteesta, joten tein suklaakakun päällisen näihin. Muuten ohje kutakuinkin sama. Oikein hyviä olivat.

Pohjan taikina oli aika löysä ja epäilinkin että jokin virhe saattaa olla ohjeessa, mutta hyvin se kuitenkin lopulta toimi. Hyvä, kostea pohja tuli.

Pohja

200g voita

3 munaa

1½ dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl kahvia (jäähdytä)

 

Sulata ja jäähdytä rasva. Valmista kahvi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vuorotellen muna-sokerivaahtoon sulatettu voi, kahvi ja kuivat aineet. Paista pohjaa 200 asteessa noin 25 min.

 

Täyte

2 dl kermaa vaahdotettuna

2 pss Blå Bandin cappuccinomousseaineksia (vaahdota 1 dl:aan maitoa)

2 rkl tomusokeria

4 liivatetta

tilkka kahvia

 

Liota liivatteet. Vaahdota kerma. Valmista mousse. Kuumenna kahvi ja liuota siihen liivatteet. Lisää liivatteet moussen sekaan. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti nostellen.

Jaa pohja kahtia ja kostuta kevyesti (½dl) sokeroidulla kahvilla. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta toinen pohja päälle.

 

Päällinen

75g tummaa suklaata

75g maitosuklaata

1 dl kermaa

15g voita

Laita ainekset kattilaan ja sulata PIENELLEÄ lämmöllä lusikalla sekoitellen. Lisää voi. Jäähdytä KUNNOLLA niin että on vähän jähmettynyt (helpottaa levittämistä, ei  valu minne sattuu).