Herkullisen makuinen kakku 10-15 henkilölle. Kuorrute oli sen verran löysää että pursotukset eivät oikeen onnistuneet. Halusin kuitenkin kokeilla ensimmäistä kertaa pursotuksia myös voikkarikakkuun.....Jos kuorrutetta haluaa käyttää pursotukseen niin kannattaa puolittaa creme fraishen määrä, levitykseen seos on kuitenkin mainio.

15+(3) paahtoleipäpalaa, ruis ja graham (suluissa 3 siksi, että voit halutessasi tehdä viisikin väliä, koska kalatäytettä tulee tästä annoksesta reilusti)

1dl kasvislientä kostutukseen

 

Täyte 1: (2-3 väliin)
 

200g ruohosipulituorejuustoa

2 kananmunaa keitettynä

1 prk creme fraishe

300g savulohta

1dl tilliä silputtuna

mustapippuria

2 rkl sitruunamehua

 Sekoita ainekset keskenään.

 

Täyte 2: ( kahteen väliin)

200g kylmäsavulohituorejuustoa

½ sipuli hienona silppuna

1½ maustekurkkua

½ kermaviili

100g majoneesia

mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään.

Kuorrute sama kuin kinkkukakku 3:ssa.

 

Laita työskentelyalustalle noin 70 cm pätkät leivinpaperia ristikkäin.  Lado 3 paahtoleipäpalasta (joista olet leikannut reunat) vieriviereen. Kostuta pullasudilla (1-2rkl/kerros). Levitä täytettä reilu kerros (jätä ½cm reunasta vajaaksi). Lisää toinen leipäkerros, kostuta ja laita toista täytettä. Jatka, kunnes olet täyttänyt kaikki kerrokset. Kostuta myös päällimmäiseksi jäävä leipäkerros. Kääri kakku napakkaan pakettiin ja siirä esim. leikkuulaudan kanssa jääkaappiin. Laita esim. mehutölkki painoksi kakun päälle (saa olla useamman tunnin). Kuorruta ja koristele kakku tarjoilupäivänä.