Tässä reseptipohjan virkaa toimittaa Maku-lehden 04/08 numerosta otettu ohje. Muutamin muutoksin.

Pohja:

100g voita

2½ dl vehnäjauhoja

½tl suolaa

1tl rosmariinia

1 rkl kylmää vettä

Täyte:

1dl kermaa

1dl maitoa

2 munaa

100g parmesaanijuustoa

75g aurajuustoa

1 tl kuivattua timjamia

½tl viherpippuria

mustapippuria

1/4tl suolaa

2 isoa keltasipulia

1 punasipuli

1dl pakastettuja mustatorvisieniä

1rkl fariinisokeria

2rkl sitruunamehua

 

Nypi pohjan ainekset keskenää. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Taputtele taikina vuokaan, myös reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista. Kuori sipuli ja leikkaa suikaleiksi. Kuullota voissa sipulit ja sienet. Lisää pannulle fariinisokeri ja sitruunamehu. Nosta syrjään. Sekoita maito, kerma, munat, juustot ja mausteet. Laita sipuli-sieniseos pohjan päälle ja kaada lopuksi päälle kermaseos. Paista 35 min 200 asteessa.