Tämä ohje oli yhteishyvässä 9/06. Mummolan omenoita oli vielä tähän piirakkaan jäljellä sopivasti.
Pohja:
4 kananmunaa
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
5dl vehnäjauhoja
1dl sulatettua margariinia
1dl maitoa
Täyte:
n. 10 kpl pieniä omenoita
Muruseos:
50g pehmeää margariinia
1dl sokeria
dl kaurahiutaleita
1tl kanelia
½tl inkivääriä
Tässä piirakka ennen muruseoksen lisäämistä ja paistoa.
Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita muruseos. Laita uuni kuumenemaan. Sekoita kuivat aineet. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet, margariini ja maito vuorotellen nuolijalla nostellen. Leivitä taikina pellille. Nosta omenaviipaleet taikinan päälle, lisää muruseos ja kypsennä 200 asteessa 25 min. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.