Tämä ohje oli yhteishyvässä 9/06. Mummolan omenoita oli vielä tähän piirakkaan jäljellä sopivasti.

Pohja:

4 kananmunaa

2dl sokeria

2tl leivinjauhetta

5dl vehnäjauhoja

1dl sulatettua margariinia

1dl maitoa

 

Täyte:

n. 10 kpl pieniä omenoita

Muruseos:

50g pehmeää margariinia

1dl sokeria

dl kaurahiutaleita

1tl kanelia

½tl inkivääriä

Tässä piirakka ennen muruseoksen lisäämistä ja paistoa.

 

Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita muruseos. Laita uuni kuumenemaan. Sekoita kuivat aineet. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet, margariini ja maito vuorotellen nuolijalla nostellen. Leivitä taikina pellille. Nosta omenaviipaleet taikinan päälle, lisää muruseos ja kypsennä 200 asteessa 25 min. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.