Tämän oloinen kääretorttu ollut kokeilun alla jo pitkään. päätin kuitenkin tehdä leivoksia, jotta saan pikkuiset kisut kauniisti esille :) Samalla sain vähän harjoitusta tuohon röyhelöpursotukseen, ei oikein vieläkään suju, en tiedä oliko liian jäykkä vaahto taas.....

Pohja:

3 kananmunaa

1½dl sokeria

2½dl hienoksi raastettua porkkanaa

75g sulatettua voita

2dl vehnäjauhoja

1½tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

Täyte:

100g maustamatonta tuorejuustoa

½prk rahkaa

1½dl vispikermaa vaahdotettuna

1rkl vaniljakreemijauhetta

½dl tomusokeria

2rkl sitruunamehua

2-3 liivatetta

Lisäksi appelsiinimarmeladia

Laita uuni kuumenemaan. Raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita muna-sokerivaahtoon sulatettu voi ja porkkanaraaste sekä kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa 8 min. Kuumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Jäähdytä.

Liota liivatteet. Kuumenna sitruunamehu. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja tuorejuusto ja lisää kerman joukkoon. Lisää myös tomusokeri. Sekoita liivatteet kuuman sitruunamehuna joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen. Laita täyte hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Jaa torttupohja kolmeen osaan. Levitä appelsiinimarmeladia pohjan päälle ohut kerros ja seuraavaksi tuorejuustotäytettä. Tee vielä toinen kerros. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti, leikka leivoksiksi ja koristele.