Tämän oloinen kääretorttu ollut kokeilun alla jo pitkään. päätin kuitenkin tehdä leivoksia, jotta saan pikkuiset kisut kauniisti esille :) Samalla sain vähän harjoitusta tuohon röyhelöpursotukseen, ei oikein vieläkään suju, en tiedä oliko liian jäykkä vaahto taas.....
Pohja:
3 kananmunaa
1½dl sokeria
2½dl hienoksi raastettua porkkanaa
75g sulatettua voita
2dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
Täyte:
100g maustamatonta tuorejuustoa
½prk rahkaa
1½dl vispikermaa vaahdotettuna
1rkl vaniljakreemijauhetta
½dl tomusokeria
2rkl sitruunamehua
2-3 liivatetta
Lisäksi appelsiinimarmeladia
Laita uuni kuumenemaan. Raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita muna-sokerivaahtoon sulatettu voi ja porkkanaraaste sekä kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa 8 min. Kuumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Jäähdytä.
Liota liivatteet. Kuumenna sitruunamehu. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja tuorejuusto ja lisää kerman joukkoon. Lisää myös tomusokeri. Sekoita liivatteet kuuman sitruunamehuna joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen. Laita täyte hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Jaa torttupohja kolmeen osaan. Levitä appelsiinimarmeladia pohjan päälle ohut kerros ja seuraavaksi tuorejuustotäytettä. Tee vielä toinen kerros. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti, leikka leivoksiksi ja koristele.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.