Eli tämä toinen kokeilu kannatti! Sain aikaiseksi aivan uskomattoman hyvän massan. Edellisessä kokeilussa oli varmasti lämpötilat pielessä, muuta syytä en keksi sille, että tomusokeria piti laittaa käytännössä puolet "liikaa" ohjeeseen nähden.

Tein tästä massasta jo tuoreeltaan (kannattaa kuitenkin seisottaa muutama tunti) ½ marsipaaniin sekoitettuna ruusun ja hienosti onnistui. Marsipaanin ja sokerimassan yhdistelmästä tuli kertaheitolla oma suosikkini, koska massa on armollisempi ajan suhteen kuin pelkkä sokerimassa, mutta muovattavuus on mielestäni sokerimassaa parempi ja koristeet puolestaan kuivuvat paljon nopeammin muotoonsa kuin pelkästä marsipaanista tehdyt koristeet

Muista kelmuttaa massa hyvin, ettei se kuivu. Säilytä huoneenlämmössä. Koristeita tehtäessä kannattaa ottaa käyttöön vain pieni määrä kerrallaan, massa nimittäin kuivuu todella nopeasti.

5 rkl vettä

4 liivatelehteä

2 rkl glukoosia

1 tl glyseriiniä

500g tomusokeria (+ n. ½ dl taikinan "vaivaamisessa")

 

Liota liivatteet. Sihtaa puolet tomusokerista kulhoon. Kuumenna vesi. Liota liivatteet veteen ja anna jäähtyä hetki. Lisää glukoosi. Jäähdytä vielä hetki ennen glyserolin lisäämistä. Lisää seos tomusokerin joukkoon ja sekoita. Lisää tomusokeria ja vaivaa massaa (voit kumota massan myös pöydälle ja jatkaa vaivaamista siinä) kunnes se ei enää tartu käsiin.