Sokerikuorrutetta on pipareihin tullut tehtyä aina pelkästään vettä lisäämällä. Nyt kuitenkin halusin tehdä tuttavuutta pikeeriin, joka on tehty valkuaisesta, tomusokerista ja sitruunamehusta. Tein aika jämäkän pikeerin ja pursotin sitä paksusta pakastepussista, jonka kulmaan leikkasin pienen aukon. Hitusen löysempää olisi saanut tuo pikeeri tähän hommaan olla. Luulen, että tällä koostumuksella on hyvä tehdä esim. piparikoristeiden ääriviivat ja "kohokoristeet".

Tämä tiaran tekeminen olikin sitten ihan oma lukunsaNauru Ei mikään helppo juttu, kun käsi ei ole ihan vakaimmasta päästä. Tuossa viikolla piirtelin erilaisia tiaroita paperille ja siirsin kuvan leivinpaperille. Kiinnitin leivinpaperin teipillä ison limupullon päälle ja pursotin pikeeriä ääriviivojen mukaan kolme kerrosta. Annoin kunkin keroksen kuivahtaa hetken ennen uuden lisäämistä. 

Tiaran alaosa murtui helposti siirrettäessä (arvasinkin tämän), joten siitä viisastuneena seuraavan kerran teen alaosastakin paksumman.

Ihan tyytyväinen olen kuitenkin näihin, kun ensimmäisiä tekeleitä ovat ja tässäkin kohtaa on uutta opittu rutkastiHymy Harjoteltavaa kumminkin riittää PALJON näissäkin koristuksissa.....

1258810158_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(Jämäkkä) Pikeeri:

1 valkuainen

3dl tomusokeria

10 tippaa sitruunamehua

 

Sekoita ainekset kuohkeaksi massaksi. Jos haluat ohuempaa pikeeriä, lisää tipottain vettä joukkoon.

1258810243_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1258816664_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vielä ihan eka versio.