Nyt on aika valmistaa joulun laatikot etukäteen pakastimeen
Tämä laatikko havaittiin herkuksi viime jouluna, joten se saa paikan muiden herkkujen joukossa tälläkin kertaa.
annoksesta tulee kaksi 0,85l alumiinivuokaa
n. 1kg bataattia
1 sipuli
3 jauhoista perunaa
2 maustemittaa jauhettua inkivääriä tai 1½rkl tuoretta inkivääriraastetta
1 kasvisliemikuutio
1l vettä
2 keltuaista
2-3 dl kermaa (osa voi olla keitinlientä, itse laitan tuon isomman määrän nestettä, koska tykkään kosteammasta koostumuksesta)
2-3rkl korppujauhoja
25g voita
3/4dl siirappia
1tl suolaa
1/4tl mustapippuria
päälle: korppujauhoja
Kuori ja paloittele kasvikset. Keitä ne suolalla ja inkiväärillä maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi talteen. Lisää muut aineet, paitsi kananmuna, ja soseuta. Anna jäähtyä hetki ennen kananmunan lisäämistä. Jaa vuokiin ja ripottele päälle korppujauhoja. Tee halutessasi lusikalla kuvioita pinnalle.Kypsennä 150-175 asteessa 1½h.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.