Nyt on aika valmistaa joulun laatikot etukäteen pakastimeenNauru

Tämä laatikko havaittiin herkuksi viime jouluna, joten se saa paikan muiden herkkujen joukossa tälläkin kertaa.

1260098947_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

annoksesta tulee kaksi 0,85l alumiinivuokaa

n. 1kg bataattia

1 sipuli

3 jauhoista perunaa

2 maustemittaa jauhettua inkivääriä tai 1½rkl tuoretta inkivääriraastetta

1 kasvisliemikuutio

1l vettä

2 keltuaista

2-3 dl kermaa (osa voi olla keitinlientä, itse laitan tuon isomman määrän nestettä, koska tykkään kosteammasta koostumuksesta)

2-3rkl korppujauhoja

25g voita

3/4dl siirappia

1tl suolaa

1/4tl mustapippuria

päälle: korppujauhoja

Kuori ja paloittele kasvikset. Keitä ne suolalla ja inkiväärillä maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi talteen. Lisää muut aineet, paitsi kananmuna, ja soseuta. Anna jäähtyä hetki ennen kananmunan lisäämistä. Jaa vuokiin ja ripottele päälle korppujauhoja. Tee halutessasi lusikalla kuvioita pinnalle.Kypsennä 150-175 asteessa 1½h.